Zloděj odcizil dva ze šestice andílků

13.01.2012 14:06

 

TÁBOR - Táborští policisté žádají média a tím širokou veřejnost o spolupráci při šetření případu krádeže dvou barokních sošek andělů. K jejich odcizení došlo v blíže neupřesněné době druhé poloviny loňského roku z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Táboře - Klokotech. Sošky byly společně s dalšími čtyřmi podobnými exempláři umístěny v kapli svatého Jana Nepomuckého v atriu objektu. Pachatel tím místní farnosti způsobil škodu dle prvotního odhadu ve výši minimálně 80 000 korun.
 
Blíže uvádíme, že se jedná o barokní dřevěné sošky andělů výšky přibližně 50 cm, jejichž motivem jsou sedící postavy nahých, pouze bederní rouškou oděných dětí ve věku přibližně čtyř let, s pozlacenými křídly na zádech. Pro ilustraci přikládáme fotografie zbylých andělů, kdy odcizené exempláře se od nich liší pouze jinou polohou, zejména paží.
 
Policisté tímto žádají každého, kdo by mohl k uvedenému případu, a to jak k odcizení sošek, tak k jejich možnému výskytu, poskytnou jakoukoliv bližší informaci, aby ji předal policistům Obvodního oddělení Tábor na jejich služebně v Divadelní ulici č. 212, případně na telefonních číslech 974 238 700 či 158. Za poskytnuté informace předem děkujeme.
 


—————

Zpět



TOPlist