Zloděj nafty zadržen při činu

10.06.2010 13:44

 

TÁBOR, SOBĚSLAV - Krátce před čtvrtou hodinou ranní dne 9. června 2010 obdrželi policisté na linku 158 oznámení o možném výskytu zloděje nafty na staveništi dálnice v katastru obce Sedlečko u Soběslavě. Na místo okamžitě vyrazila hlídka Obvodního oddělení Soběslav a na základě informací od zaměstnanců prohlédla staveniště. Její pozornosti neunikl osobní automobil, který se snažil jízdou bez rozsvícených světel ukrýt za hromadou zeminy. Následoval rychlý zákrok se zadržením řidiče. Tomu nezbylo, než se ke krádeži přiznat. Ve vozidle ukrýval několik kanystrů s přibližně 200 litry nafty. Další kanystry, připravené k naplnění, našli policisté při ohledání staveniště u dalších zaparkovaných nákladních aut.

Mladého muže z Prachaticka se ujali táborští kriminalisté, kteří ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení Soběslav prověří, zda se zadržený muž nedopouštěl této velmi rozšířené trestné činnosti i jinde. Na případu dále usilovně pracují.

Je více než zřejmé, že zlodějů nafty se nejen na Táborsku pohybuje daleko více. Policisté proto doporučují i nadále věnovat zabezpečení odstavené techniky maximální pozornost a v případě jakéhokoliv podezření, stejně jako tomu bylo v tomto případě, okamžitě informovat policii na lince č. 158. 

por. Mgr. Miroslav Doubek   

—————

Zpět



TOPlist