Precizní práce táborských „autařů“

22.11.2011 09:20

 

TÁBOR - (22. listopadu 2011) Důsledná, systematická a houževnatá práce táborských kriminalistů - specialistů na autokriminalitu, přispěla k dopadení čtveřice zlodějů automobilů ze Středočeského kraje. Ta se od loňského roku specializovala zejména na krádeže osobních vozidel tovární značky Škoda Octavia. Zloději vyráželi ke svým akcím i za jižní hranici svého kraje a s ukradenými vozy pak rychle mizeli zpět z dosahu místních policistů. Odcizená vozidla pak rozebírali a rozprodávali na náhradní díly. Díky dobré spolupráci táborských kriminalistů s kolegy z Příbramska a Benešovska se podařilo zajistit informace, stopy a další indicie k tomu, aby i této sofistikované zlodějské aktivitě bylo zabráněno. V závěru minulého týdne spadla pomyslná klec. Všichni čtyři zloději byli obviněni z pokračujícího trestného činu krádeže spáchaného formou spolupachatelství. Kriminalisté jim na základě zajištěných důkazů prokázali celou řadu případů, spáchaných nejen ve Středočeském kraji.
 
Z krádeží na Táborsku to byly případy odcizení tří osobních vozidel značky Škoda Octavia z loňského roku v obcích Nadějkov, Jistebnice a v Sezimově Ústí. Zloději tehdy majitelům způsobili hmotnou škodu v souhrnné výši 877 100 korun. Nyní je čeká soud. Vzhledem k výši způsobené škody jim může být uložen trest odnětí svobody ve výši od dvou do osmi let.
 
Táborští kriminalisté tím opět dokázali, že žádný z případů pro ně nekončí „v šuplíku“ a zloději si ani po delší době nemohou být jistí, že jim to „prošlo“.  
 


—————

Zpět



TOPlist