Pozor na podvodníky. Měniči peněz

19.10.2011 19:27

 

TÁBOR - (19. října 2011) Táborští policisté upozorňují občany na výskyt dvojice podvodníků, která se snaží přijít k penězům starým, leč osvědčeným způsobem. Požádají o rozměnění bankovky vyšší nominální hodnoty. Následně odvedou pozornost vyhlédnuté oběti neustálou změnou svých požadavků, peníze vracejí a opět požadují jinou směnu. Výsledkem je pak zjištění, že napadená osoba přišla o daleko více peněz, než které byly předmětem požadovaného rozměnění.
 
Tento trik povedená dvojice mužů vyzkoušela včerejšího dne krátce před druhou hodinou odpolední na obsluze jednoho z novinových stánků v Táboře. Prodavačka však záhy zjistila hrozící nebezpečí a rozměnění peněz odmítla. Událost pak oznámila na policii. Dle zjištěného popisu by podvodníky měli být muži ve věku 30 - 40 let, na hlavách měli kšiltové čepice a hovořili česky, s moravským přízvukem. Podezření prodavačky, že se nejednalo o poctivé občany, potvrdilo i následné šetření policistů. Ti zjistili, že podvodníci přijeli do města osobním vozidlem tmavé barvy, na kterém byly namontovány registrační značky z jiného automobilu. Po podvodnících zahájili pátrání.
 
Zároveň žádají každého, kdo se s nimi mohl včerejšího dne v obdobné situaci setkat či má k uvedenému případu další informace, aby své poznatky sdělil policistům na lince číslo 974 238 700 či 158. Děkujeme.
 

—————

Zpět



TOPlist