Policisté zachránili tři lidské životy

10.05.2010 13:55

 

TÁBOR, BECHYNĚ, VESELÍ NAD LUŽNICÍ - Uplynulý víkend byl pro policisty na Táborsku velice náročný, i co se týče případů, kdy pomáhali občanům v životních situacích, které nedokázali zvládnout a hodlali je vyřešit odchodem z tohoto světa.

 

První z uvedených případů se odehrál v pátečních odpoledních hodinách dne 7. května 2010 na břehu řeky Lužnice na Bechyňsku. Mladý muž oznámil svým nejbližším, že se rozhodl vyřešit své problémy sebevraždou. Policisté jej naštěstí v krátké době vypátrali na skále nad řekou a po více než dvouhodinovém vyjednávání se jim podařilo navázat s ním vstřícnou komunikaci. Ve vhodném okamžiku jej pak zpacifikovali a předali do péče lékařů.

 

Druhý případ se odehrál v nočních hodinách ze 7. na 8. května 2010, rovněž na Bechyňsku. Muž středního věku vyhrožoval podřezáním si žil. Ze zjištěných skutečností vyplynulo, že své sebepoškození je odhodlán provést. Policisté jej proto zajistili a předali do odborné lékařské péče.

 

Třetí případ pak zaměstnal policisty na celé nedělní odpoledne dne 10. května. Muž středního věku ve Veselí nad Lužnicí oznámil své družce, že hodlá spáchat sebevraždu a odešel z domu. S ohledem na jeho zdravotní problémy byla okamžitě zahájena pátrací akce. Policisté nasadili všechny dostupné síly a prostředky, včetně vrtulníku Letecké služby PČR. Po tříhodinovém pátrání byl muž policisty nalezen a předán do péče ZZS.

 
Policisté tak nejen v těchto případech naplňují svým profesionálním přístupem při řešení
těchto situací své logo „Pomáhat a chránit“.

 

por. Mgr. Miroslav Doubek   

—————

Zpět



TOPlist