Policisté pátrají po dvou útočnících, jeden ohrožoval pistolí posádku vozu

27.01.2013 13:13

 

ČESKÉ BUDĚJOVICE - (27. ledna 2013) Po pachateli loupežného přepadení pátrají policisté z Českých Budějovic. Neznámý pachatel v pátek před jedenáctou hodinou večer fyzicky napadl a srazil k zemi dvacetiletého mladíka. Útok se odehrál na Pražské třídě naproti OD IGY. Pachatel chtěl mladíkovi vytrhnout z ruky tašku, táhl ho za ní i po zemi a nakonec mu ji také vytrhl. S lupem utekl směrem k Mariánskému náměstí. 
 
Policisté žádají možné svědky útoku či pohybu pachatele, aby kontaktovali policisty na lince 158.
 
V sobotu kolem druhé hodiny ráno se pak v Českých Budějovicích odehrálo další závažné napadení a to na ulici před OD IGY. Tři čekající muže v zaparkovaném voze značky Mercedes, napadl, pravděpodobně bez důvodu, muž s pistolí v ruce. V jednom okamžiku dokonce přiložil pistoli otevřeným oknem vozu ke spánku jednoho z mužů s tím, že ho klidně zastřelí. Osádka vozu se útočníkovi postavila a muže se pokusila na chodníku znehybnit. Tomu se však nakonec podařilo vysmeknout a z místa ještě před příjezdem přivolané policie utekl. Na místě zanechal pistoli, věrnou napodobeninu zbraně ČZ 75D Compact.
 
Policisté po útočníkovi intenzivně pátrají, na lince 158 přivítají jakékoliv informace o jeho totožnosti či pohybu, pro svůj útok je podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování. 
 

—————

Zpět



TOPlist