Policie hledá svědky ranní tragické dopravní nehody u obce Klenovice

24.01.2012 13:48

 

TÁBOR, KLENOVICE - (24. ledna 2012) Táborští policisté žádají média a tím širokou veřejnost o spolupráci při šetření tragické dopravní nehody, ke které došlo krátce před půl sedmou hodinou ranní dnešního dne na hlavním silničním tahu 1/3 na průjezdu obcí Klenovice na Soběslavsku. V prostoru místní autobusové zastávky došlo ke střetu osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia bílé barvy, které místem projíždělo ve směru od Tábora na České Budějovice, s mužem (64), který komunikaci přecházel. Chodec při střetu bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem.
 
Příčina, průběh a míra zavinění jsou předmětem následného policejního šetření. Odborným vyšetřením bylo prokázáno, že řidič neřídil své vozidlo pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. K objektivnímu posouzení všech skutečností tímto policisté žádají očité svědky, kteří byli přítomni vlastnímu střetu vozidla s chodcem, a to jak případné osoby na chodníku či autobusové zastávce, stejně jako řidiče vozidel, kteří v inkriminovanou dobu uvedeným místem projížděli, aby poskytli svá svědectví táborským policistům na čísle 974 238 100 či lince číslo 158.
 
V obecné rovině pak policisté upozorňují řidiče, aby zvláště za snížené viditelnosti, a to zejména v ranních a podvečerních hodinách, věnovali chodcům zvýšenou pozornost. Rovněž chodce policisté nabádají, aby vozovky, zejména pak hlavní, silně frekventované silniční tahy, přecházeli na přechodech, pokud pak není přechod, nadchod či podchod v blízkém dosahu (50 m dle zákona o silničním provozu), aby k přecházení zvolili bezpečné, osvětlené místo. Zvláště starším občanům, kteří chodí v tmavém oblečení, policisté doporučují zvolit taková opatření, aby byly i za zhoršených podmínek dobře vidět. Vedle světlejšího oblečení je na místě použít reflexní prvky, a to jak oděvní doplňky, reflexní odrazky, pásky či přímo vesty, případně i světlo (baterka, cyklistická blikačka), které přispějí k jejich viditelnosti a tím k jejich bezpečnosti.
 


—————

Zpět



TOPlist