Policejní akce "TRANZIT". Během policejní akce zkontrolovaly desítky policistů bezmála tisíc osob

14.02.2012 15:05

 

JIHOČESKÝ KRAJ - (14. února 2012) Celý uplynulý týden probíhala v rámci Jihočeského kraje celorepubliková  policejní akce s názvem "TRANZIT". Akce byla zaměřena na odhalovaní nelegální migrace cizinců, pobyt cizinců na území České republiky , pohyb cizinců v dopravních prostředcích, pobyt v ubytovnách, práci na stavbách a v živnostenských provozovnách, s čímž souvisí porušování zákona o pobytu cizinců na území České republiky a zákona o azylu. Do policejní akce byly nasazeny desítky policistů především z odboru cizinecké policie, služební kynologie, oddělení doprovodu vlaků a také policisté z obvodního oddělení Kaplice.
 
Policisté se zaměřili především na oblast dopravy, jejich úkolem bylo důsledně kontrolovat dopravní prostředky a osoby v nich, mezinárodní vlakové a autobusové spoje směřující do České republiky z jiných zemí, dále pak kontrolovat plnění podmínek pobytu cizinců na našem území, odhalovat padělané a pozměněné cestovní a jiné osobní doklady, pátrat po hledaných a pohřešovaných osobách, věcech a zboží.
 
Během policejní akce zkontrolovali policisté bezmála tisíc osob a udělili sedmatřicet pokut. Pětadvacet osob porušilo zákon o pobytu cizinců na našem území. Ve většině případů spočívalo porušení zákona v nerespektování podmínek pobytu cizince na území České republiky, tzn., že nerespektovali povinnost prokázat svou totožnost  na výzvu policisty a zákonem stanoveným způsobem.
 
Mezi kontrolovanými osobami byl i dvaadvacetiletý mladík, který se minulé pondělí pohyboval před jedním z nákupních center v krajském městě. Při jeho kontrole policisté zjistili, že je mladík v pátrání a je na něj okresním soudem vydán příkaz k zatčení. Mladík nebyl na kriminálním poli žádným nováčkem, pod tričkem měl totiž ukryté kalhoty, které krátce předtím, než jej kontrolovali policisté ukradl ve zmíněném obchodním centru. Policisté provedli s mužem úkony, které souvisely s jeho zařazením do registru pátrání po osobách a poté mu udělili blokovou pokutu.
 
Policejní akce tohoto typu se budou opakovat po celý rok.
 


 

—————

Zpět



TOPlist