Oznámení o nálezu podezřelého balíčku na bezmála 4 hodiny uzavřelo část Větrné ulice

22.08.2013 15:25
ČESKÉ BUDĚJOVICE - (22. srpna 2013) Včera, krátce před 12:00 h., oznámil občan na linku 112, že v ulici Větrná v Českých Budějovicích nalezl neznámý balíček, který leží na parkovišti u bývalé mateřské školy. Na místo vyjela hlídka obvodního oddělení České Budějovice - Čtyři Dvory, kde zjistili, že zde modrý igelitový sáček a z něj jsou viditelné elektrické kabely. Z toho důvodu se dostavili posily, v celkovém počtu 15 policistů Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, strážníci Městské policie České Budějovice a příslušníci Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Celý prostor v okruhu 200 metrů byl ohraničen policejní páskou a evakuováno 20 osob  přilehlého restauračního zařízení. Dále byly poučeny osoby, které se pohybovaly kolem místa nálezu, že je zde podezřelý předmět, aby nevstupovaly za vyznačený prostor. Na místo se dostavila Pyrotechnická služba expozitura České Budějovice a Pyrotechnická služba Policejního prezidia. 
 
Pyrotechnici po příjezdu na místo bezpečně prohlédli předmět a na základě pracovních postupů zajistili nález pomocí speciálních nástrojů. V 15:30 hod. bylo po krátkém ohledání předmětu zjištěno, že se jedná o zdroj elektrické energie na chemické bázi, tedy se nejedná o nástražný výbušný systém. Po vyhodnocení byl předmět předán do kompetence HZS Jčk k znehodnocení jako nebezpečný odpad. 
 
Policisté nemohou nikdy podcenit jakýkoli nález, který se jeví jako nebezpečný, proto na toto nebezpečí upozorňujeme všechny spoluobčany. Vždy vyrozumte Policii ČR.
 
 

—————

Zpět



TOPlist