Okradly seniora. Obcí prošly tři zlodějky

09.11.2011 12:47

 

TÁBOR, TUČAPY - (9. listopadu 2011) Policisté opětovně upozorňují zejména seniory na výskyt pachatelů, kteří je pod různou záminkou navštíví, odvedou jejich pozornost a následně okradou.
 
Krátce po čtvrté hodině odpolední včerejšího dne oslovily tři zlodějky seniora (88) v jeho bydlišti v obci Tučapy na Soběslavsku. Předstíraly zájem o koupi králíků, kožek či starého železa. Tím muže vylákaly z domu na přilehlou zahradu. Jedna z žen pak v nestřeženém okamžiku do domu vstoupila, místnosti prohledala a odcizila obálku s finanční hotovostí ve výši v řádu několika tisíců korun.
 
Dle získaného popisu se jednalo o ženy ve věku kolem třiceti let. Dvě z žen byly snědé, jedna pak světlejší pleti. Oblečeny byly do dlouhých tmavých sukní. Více informací nebyl okradený senior schopen poskytnout. Policisté dle obdobných případů předpokládají, že ženy mohla doprovázet ještě další osoba, která na zlodějky čekala nedaleko od místa činu ve vozidle.
 
Policisté proto žádají každého, kdo si mohl včerejšího dne kolem čtvrté hodiny odpolední v obci Tučapy na Soběslavsku uvedené trojice žen včetně výskytu podezřelého vozidla všimnout, případně byl rovněž ženami osloven, aby své informace předal policistům Obvodního oddělení Soběslav na telefonní lince číslo 974 238 740, případně lince č. 158. Děkujeme.
 
Před uvedenou trestnou činností obyvatele obcí opětovně důrazně varujeme a žádáme každého, kdo by měl důvodné poznatky k výskytu osob, které se této trestné činnosti dopouští, aby neprodleně informoval policii na lince tísňového volání číslo 158. Děkujeme.
 


—————

Zpět



TOPlist