Mladík se pohyboval v kolejišti. Rychlý zásah policistů, zastavili dva rychlíky

24.01.2012 13:46

 

TÁBOR, ROUDNÁ - (23. ledna 2012) Krátce před třetí hodinou odpolední včerejšího dne, tedy neděle 22. ledna 2012, přijali policisté oznámení od občana z obce Roudná na Soběslavsku. Ten si všiml mladého chlapce, který se pohyboval v kolejišti železničního koridoru ve směru od obce Roudná na Tábor. Dle jeho názoru chlapec navíc vykazoval známky „nenormálního“ chování a v obavě o jeho život proto okamžitě zavolal policisty na linku číslo 158.
 
Do prostoru železničního koridoru v uvedeném úseku neprodleně vyrazili policisté Obvodních oddělení Soběslav a Sezimovo Ústí a ze svých směrů začali kolejiště prohledávat. Souběžně s tím Operační středisko Územního odboru PČR Tábor zajistilo zastavení železničního provozu, kdy uvedeným úsekem měly v dané době projíždět dva rychlíky. Policisté následně při rychlém postupu v železničním koridoru mladíka zahlédli. Ten před nimi začal utíkat, opustil koridor a snažil se ukrýt v přilehlém lese. Po krátkém pronásledování jej ale policisté dohonili a zajistili.
 
Jednalo se o šestnáctiletého chlapce z Jindřichohradecka. Bližší šetření ukázalo, že se jedná o mladíka se zdravotními problémy mentálního, a z toho plynoucího výchovného charakteru. Útěku z domova či z pěstounské péče se nedopustil poprvé. Tentokrát měl namířeno přes Tábor na Pelhřimovsko, kde hodlal navštívit své známé. Cestu kolejištěm dle svého podání zvolil proto, aby si zkrátil cestu. Možné nebezpečí od vlaku, který daným úsekem projíždí rychlostí až 100 km/h, si nepřipouštěl.
Policisté tak chlapce převezli ve spolupráci s pracovníky ze sociálně právní ochrany dětí do jeho bydliště, kde jej předali matce.
 
Policisté tímto děkují pozornému občanu z obce Roudná za jeho příkladné jednání. Rovněž policisté svým profesionálním zásahem bezezbytku naplnili policejní logo „Pomáhat a chránit“.
 


—————

Zpět



TOPlist