Memoriál plk. JUDr. Josefa Blažka 2013

10.08.2013 13:36
JIHOČESKÝ KRAJ - (8. srpna 2013) Ve čtvrtek 8. srpna se na stadionu SKP Policie na Jiráskově nábřeží v Českých Budějovicích konal závod v disciplínách požárního sportu. Atraktivní soutěžní klání je součástí sedmého ročníku „Českého poháru ve dvojboji“ organizovaného MV-GŘ HZS ČR a Českou asociací hasičských důstojníků.
 
Závodu, který zorganizoval Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje a Nadační fond HZS Jihočeského kraje a který je pořádán jako memoriál zesnulého krajského ředitele HZS Jihočeského kraje plk. JUDr. Josefa Blažka, se zúčastnili nejlepší sportovci hasičských sborů z celé republiky.
 
Sportovci po celý den soutěžili ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku a v běhu na 100 metrů s překážkami. Nejlépe se na věži dařilo Jakubu Pěknému z HZS Ústeckého kraje, který vyhrál s časem 13,96 s. Stejný závodník pak potvrdil svoji výkonnost i v běhu na 100 metrů s překážkami, kde zvítězil v čase 15,39 s. Zaslouženě se pak stal vítězem dvojboje, do kterého se započítávají výsledky obou disciplín.
 
Nejlepšími z Jihočechů byli Jan Ježek, který ve výstupu na věž skončil s časem 14,92 s na 4. místě, a v běhu na 100 metrů pak Josef Pěnča, jež s časem 17,56 s obsadil 26. místo.
 
Vendula Matějů
 
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje
 

—————

Zpět



TOPlist