Loupežné přepadení na náměstí Františka Křižíka v Táboře

27.05.2010 10:26

 

TÁBOR - Policisté pátrají po pachateli loupežného přepadení, ke kterému došlo krátce před půl jedenáctou hodinou večerní včerejšího dne (26. 5. 2010) na autobusové zastávce MHD na náměstí Františka Křižíka v Táboře. Dle prvotního šetření policistů zde přistoupil k mladé dívce muž a pod pohrůžkou použití násilí ji vyzval k vydání finanční hotovosti. Ta mu v obavě před reálně hrozícím napadením vydala finanční částku v řádu několika set korun, načež pachatel z místa utekl.

Dle zjištěného popisu by útočníkem měl být muž ve věku asi 20 let, statné, asi 185 cm vysoké postavy, krátkých, zřejmě tmavě hnědých vlasů a neoholené tváře. Oblečen byl do černých kalhot a černého trička s krátkým rukávem s blíže neurčeným potiskem bílé barvy na hrudi. Mluvil česky, bez cizího přízvuku. Lze předpokládat, že mladík byl pod vlivem alkoholu a mohl být proto před incidentem hostem některého z restauračních zařízení v okolí náměstí Františka Křižíka.

Policie tímto žádá svědky, kteří se v době okolo půl jedenácté hodiny včerejšího večera pohybovali na náměstí Františka Křižíka v Táboře a mohli si na autobusové zastávce MHD, v prostoru vyústění schodiště z ulice Ústecké, všimnout uvedeného incidentu, případně identifikovat výše popsaného muže, který po přepadení utíkal od zastávky MHD směrem k Pražské ulici, aby své informace neprodleně sdělili táborským policistům na lince 158. Děkujeme.

por. Mgr. Miroslav Doubek  

—————

Zpět



TOPlist