Jihočeští kriminalisté obvinili z podvodů za 17 milionů korun budějovického podnikatele

12.12.2013 22:26
JIHOČESKÝ KRAJ - (12. prosince 2013) Americký sen o milionářském a bezproblémovém životě předváděl v Českých Budějovicích třiceti tří letý muž z jihočeské metropole. Jezdil v drahých vozech a vystupoval jako úspěšný obchodník s nemovitostmi. Penězi skutečně nešetřil. Také nemusel, v období od roku 2008 do 2012 podvodně vylákal bezmála 17 000 000 korun a využil je pro svoji potřebu.
 
 
V současné době je vyšetřován ve vazbě a to pro podezření z trestného činu úvěrového podvodu a zločinu podvodu. Na jeho aktivity si posvítili až jihočeští kriminalisté, specialisté na závažné podvody či hospodářské trestné činy.
 
 
Podvodník si půjčkami vydělával na svůj velmi nákladný život. Mimo to, že si ve svém luxusním autě nebo v restauracích půjčoval od fyzických osob, vždy pod nějakou velmi zajímavou legendou, jako vklad do podnikání, koupě pozemkou či nemovitostí, půjčil si také od bankovního domu částku 3 300 000 korun.
Požádal o hypotéční úvěr na nákup nemovitosti. Smlouvu o koupi bytu však padělal. Původní kupní cenu 1,5 mil. Pozměnil na 3,3 miliony a číslo účtu prodávajícího nahradil svým účtem. Jakmile byly peníze poskytnuty bankovním domem a ocitly se díky podvodu na jeho účtu, použil je pro svoji potřebu. O úvěr zažádal, ačkoliv věděl, že není schopen díky svému mínusovému podnikání a exekucím splácet ani měsíční splátky.
 
 
Fyzickým osobám vystavoval i důvěryhodně se tvářící směnky. Kriminalisté se domnívají, že podvodně opatřené miliony spotřeboval především jeho nákladný způsob života. Jak zjistili, mnohatisícové částky utrácel v nočních klubech a těm, kteří jej upomínali o dluhy, vyhrožoval, že peníze nevrátí nikomu z těch, kdo bude mluvit na policii. Jak uvedli poškození a svědci, obviněný podvodník je velmi výřečný, dělal dojem movitého podnikatele. Jedno z jednání o půjčce začalo například v restauraci u objednané kachny, asi aby šlo všechno snadněji a „kafka“ byla rychleji oškubána. 
 
 

—————

Zpět



TOPlist