Bezohlednost řidičů

27.10.2011 15:31

 

TÁBORSKO - (27. října 2011) Za včerejší den šetřili policisté na Táborsku tři dopravní nehody.
 
První z nich, která se stala před sedmou hodinou ranní, byl střet nákladního a osobního vozidla na křižovatce silnic ve Veselí nad Lužnicí. Kolize se obešla bez zranění osob, hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 40 000 korun. Příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. V důsledku střetu došlo u jednoho z vozidel k úniku provozních kapalin, na místě tak vedle policistů zasahovali i příslušníci HZS.
 
Dalšími dopravními událostmi byly havárie osobních vozidel a měly dle oznámení poškozených řidičů společnou příčinu, a to bezohlednost řidičů protijedoucích vozidel. K první z havárií došlo po třetí hodině odpolední na silnici v katastru obce Zlukov na Veselsku. Poškozeného řidiče měl ze silnice vytlačit řidič jiného automobilu, který na místě ani nezastavil a pokračoval v jízdě. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, pouze s hmotnou škodou na vozidle ve výši 40 000 korun.
 
Druhé havarované vozidlo sjelo mimo komunikaci krátce po půlnoci na dnešní den, a to na hlavním silničním tahu 1/19 v katastru obce Lejčkov. Dle poškozeného řidiče se tak stalo z důvodu jeho osnění řidičem protijedoucího kamionu. I tato nehoda se obešla bez zranění, pouze s hmotnou škodou na vozidle ve výši odhadem 25 000 korun. Obě události jsou předmětem dalšího policejního šetření.
 


—————

Zpět



TOPlist