Krádež vloupáním do zdravotnického zařízení

02.03.2012 13:43

 

TÁBOR - V nočních hodinách z 29. února na 1. března 2012 došlo ke krádeži vloupáním do budovy polikliniky ve Světlogorské ulici na Sídlišti nad Lužnicí v Táboře. Zloděj násilí vnikl do osmi ordinací, kde hledal především zde zanechanou finanční hotovost. Pohyboval se po celém objektu čtyřpatrové budovy. Poškozením více než deseti dveří a krádeží finančních hotovostí napáchal celkovou škodu ve výši více než 50 000 korun.
 
Vzhledem k příchodům nemocných lidí, kteří potřebovali i akutní ošetření, byl k urychlení ohledání velmi rozsáhlého místa činu a zajištění všech pro dopadení a usvědčení pachatele důležitých stop, nasazen do akce maximální počet policistů a kriminalistů, a to i těch, kteří po odsloužené noční směně již mohli jít domů či měli do služby nastoupit až později. Na místě tak pracovalo hned několik týmů kriminalistických techniků a policistů obvodního oddělení. V mnohých ordinacích tak mohli být pacienti ošetřeni bez delšího čekání, v některých pak po maximálně rychle provedených policejních úkonech již v průběhu dopoledních hodin.
 
Po zloději pátrají policisté Obvodního oddělení Tábor. Případy krádeží vloupáním do lékařských ordinací za účelem získání finanční hotovosti nejsou obvyklé. V minulosti policisté šetřili spíše případy krádeží léků s obsahem omamných a psychotropních látek či lékařských tiskopisů, zejména předpisů na léky. Po této události je na místě lékařům připomenout nejen důsledné zabezpečení léků a tiskopisů, ale i finančních prostředků.
 


—————

Zpět



TOPlist