Kličkující kamion v centru města zastavili policisté. Měření přístrojem Dräger potvrdilo u řidiče 3,35 promile

02.10.2013 11:30
PLANÁ NAD LUŽNICÍ - (2. září 2013) Policisté řešili včera ve večerních hodinách dopravní situaci na hlavní silničním tahu 1/3 v katastru Plané nad Lužnicí. Krátce před devátou hodinou přijali na linku číslo 158 oznámení od místních občanů a obcí projíždějících řidičů, že se zde pohybuje kamion, jehož řidič je zřejmě pod vlivem alkoholu. Kličkoval po silnici, navíc se v centru města otáčel a poškodil při tom přístřešek autobusové zastávky. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky. Nebezpečně jedoucí tahač s návěsem záhy objevily a zastavily. Řidič kamionu byl očividně pod vlivem alkoholu, hladinu ve výši 3,35 promile následně potvrdilo i odborné měření přístrojem Dräger.
 
Jednání řidiče tak bude mít dohru před soudem, kde se bude zodpovídat ze spáchání trestného činu, konkrétně přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vedle trestu zákazu činnosti nebo peněžitého trestu mu hrozí i odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let.
 
Policisté tímto děkují i všem řidičům i místním obyvatelům Plané nad Lužnicí, kterým uvedené jednání řidiče nebylo lhostejné. Okamžitou informací na linku číslo 158 tak zabránili velkému nebezpečí, kterým opilý řidič za volantem kamionu nejen pro ostatní účastníky silničního provozu rozhodně byl.      
 

—————

Zpět



TOPlist