Rychlý nájezd organizované skupiny

31.01.2012 12:53

 

TÁBOR, VESELÍ NAD LUŽNICÍ - (31. ledna 2012) Policisté upozorňují obchodníky na výskyt organizované skupiny minimálně tří mužů, která se zaměřuje na krádeže zboží v obchodních domech. Její aktivitu zaznamenali v závěru minulého týdne pracovníci jednoho z obchodních domů ve Veselí nad Lužnicí. Než podezřelému pohybu mužů mezi prodejními regály stačili zabránit, skupina urychleně prodejnu opustila a nastoupila do blíže neurčeného osobního vozidla stříbrné barvy, které z místa rychle odjelo. Dle 
zjištěného popisu se jednalo u muže ve věku přibližně 35 let, středních postav, snědší pleti a krátkých, černých vlasů. Oblečeni byli do černých kalhot a rovněž černých, péřových bund. Následně zjištěná registrační značka vozidla byla vyhodnocena jako odcizená z jiného automobilu, a to již před několika lety. Kontrola zboží v prodejně potvrdila, že zloději během několika málo okamžiků stačili odcizit na 72 kusů kávy Jacobs, 35 balení kávy Nescafé a 334 kusů balení výrobku Masox. 
 
Obchodnímu domu způsobili škodu ve výši téměř 25 000 korun.
 
Policisté tímto vyzývají obchodníky k ostražitosti a obezřetnosti. Jakékoliv podezřelé dění, které by signalizovalo výskyt organizované skupinky zlodějů, oznamte prosím neprodleně policistům na linku tísňového volání číslo 158. V případě jejich úniku z místa si prosím zapamatujte jejich popis, typ vozidla včetně registrační značky a dalších markantů, přesný čas události a zejména pak směr jejich úniku. Pokud v obchodě není kamerový systém, osvědčilo se již v mnohých jiných případech pohotové vyfocení prchajících pachatelů na mobilní telefon.
 
 


—————

Zpět



TOPlist