Při požáru rodinného domu v Českých Budějovicích v ulici Jar. Hůlky zemřel člověk

12.02.2012 14:01

 

ČESKÉ BUDĚJOVICE - (12. února 2012) Devět minut před půlnocí byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár domu v Českých Budějovicích v ulici Jar. Hůlky. Dle informací získaných z tísňové linky, mělo hořet přízemí domu a garáž. K zásahu okamžitě vyjely osádky tří cisteren z českobudějovické požární stanice.
 
Když hasiči přijeli na místo, velitel zásahu po provedeném průzkumu nahlásil, že hoří plamenem přízemí rodinného domu a že ohnisko požáru je pravděpodobně v garáži, kde hoří zaparkované osobní auto. Zasahující hasiči okamžitě zahájili hasební práce. V 0:33 hodin bylo na operační středisko nahlášeno, že požár vozu v garáži je uhašen. 
 
Z domu před požárem utekla jedna osoba, kterou si do své péče převzali zdravotníci ZZS. Osoba uvedla, že v domě se nachází ještě další člověk. Hasiči okamžitě započali s hledáním, které bylo ztíženo velmi silným zakouřením domu. Po několika minutách byla i druhá osoba ve velmi špatném zdravotním stavu vynesena z domu ven. Bohužel po dalších minutách svým zraněním podlehla. Lékař ZZS konstatoval smrt. 
 
V 0:53 hodin byl požár celého domu zcela zlikvidován, osádky cisteren požářiště postupně opustily. 
Výsledky šetření budou známy v následujících dnech, hasiči budou spolupracovat s Policií ČR.
 
Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje 

—————

Zpět



TOPlist