Požár traktoru v kravíně v obci Deštná

02.03.2012 00:52

 

JIHOČESKÝ KRAJ - (1. března 2012) V obci Deštná byl ohlášen požár traktoru stojícího v kravíně. K zásahu vyjely v 21:06 hodin osádky cisteren z jindřichohradecké požární stanice, svolána byla místní dobrovolná jednotka, v rámci mezikrajské výpomoci byla vyžádána profesionální jednotka z Kamenice nad Lipou, jako posilová jednotka byla na místo vyslána jednotka SDH obce Nová Včelnice a jednotka SDH obce Lodhéřov. 
 
Jako první na místo přijela místní dobrovolná jednotka, jejíž velitel na operační středisko HZS Jihočeského kraje nahlásil, že se jedná pouze o požár traktoru a že dobytek byl evakuován místními zaměstnanci a dobrovolnou jednotkou. Profesionálové z Kamenice nad Lipou byli odvoláni, stejně tak jako dobrovolná jednotka z Lodhéřova. V 21:29 hodin byl požár lokalizován. Poté hasiči všech tří jednotek zajistili úplnou likvidaci. Ta nastala v 22:39 hodin.
Požárem kompletně shořel traktor, částečně byla poškozena hliníková střecha objektu těsně nad hořícím traktorem. Vzniklá škoda byla vyčíslena na Kč 1 100 000,--, hasiči svým zásahem uchránili majetek za Kč 5 500 000,-- korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.
 
Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje 

—————

Zpět



TOPlist