Požár stodoly v obci Zvíkovské Podhradí

26.02.2012 19:20

 

PÍSECKO - (26. února 2012) Celou noc trval zásah hasičů, kteří likvidovali požár stodoly v obci Zvíkovské Podhradí na Písecku. Požár byl na Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje ohlášen krátce před půl desátou večerní. K zásahu vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Písek a Milevsko a jednotky SDH obcí Zvíkovské Podhradí a Ostrovec. Operační důstojníci k požáru vyslali osádky pěti cisteren a jednoho dopravního automobilu. 
 
Požár zasáhnul stodolu, kterou majitel používal k podnikání. Jako první se k zásahu dostavila milevská jednotka, těsně následována píseckými profesionály a oběma dobrovolnými jednotkami. Uvnitř stodoly bylo dle informací velitele zásahu zaparkované osobní auto a malý nákladní vůz, dále zde byly uložené propanbutanové lahve. Do patnácti minut od příjezdu dostali zasahující hasiči požár pod kontrolu. Nedošlo k jeho rozšíření do okolí, objekt stodoly včetně zaparkovaných vozů byl však zcela zasažen požárem. Po lokalizaci požáru si velitel zásahu vyžádal další cisternu, a to z jednotky SDH obce Oslov. 
 
Okolo půlnoci místo zásahu opustily obě profesionální jednotky a jednotka SDH obce Ostrovec. Úplné dohašení a monitoring požářiště zajistily hasiči z jednotek SDH obcí Oslov a Zvíkovské Podhradí, kteří se na své základny vrátili v ranních hodinách v 6:14, resp. 7:20 hodin. 
Škoda způsobená požárem byla na stodole a obou dopravních prostředcích vyčíslena na Kč 1 500 000,--, hasiči svým zásahem uchránili majetek za Kč 5 000 000,--. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. 
 
Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje 

—————

Zpět



TOPlist