Požár skladu slámy v Borotíně

20.12.2012 12:23

 

TÁBORSKO - (19. prosince 2012) K ohlášenému požáru skladu slámy vyslalo v 15:10 hodin Operační středisko HZS Jihočeského kraje do obce Borotín profesionální jednotku ze stanice Tábor a jednotky SDH obcí Borotín, Jistebnice a Chotoviny. 
 
Jednalo se o požár skladu o půdorysu 10 x 12 metrů, který v okamžiku příjezdu hasičů hořel v plném rozsahu. Zasahující jednotky nejenže hasily hořící sklad, ale musely také zabraňovat rozšíření požáru na další budovy stojící v blízkosti. V 16:49 hodin velitel zásahu nahlásil, že požár je již pod kontrolou, nebude se již dále šířit. Hasiči na místě požáru spolupracovali se starostou obce, který zajistil bagr na strhnutí štítů a střešní  konstrukce skladu. Dohašování pokračovalo přibližně až do 19. hodiny. Poté některé jednotky požářiště opustily, další na místě zůstaly po celou noc pro monitoring. 
 
Vzniklá škoda byla vyčíslena na Kč 3 300 000,-- na budově, seně, slámě a strojích. Sklad shořel kompletně, uchráněné hodnoty jsou nulové. Vyšetřovatel HZS ve spolupráci s Policií ČR šetří příčinu vzniku požáru, pracují se dvěma možnými verzemi – nedbalostí a úmyslným zapálením.
 
Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje 
 

—————

Zpět



TOPlist