Požár bývalé slévárny v Českých Budějovicích

10.08.2012 11:41

ČESKÉ BUDĚJOVICE - (9. srpna 2012) Před 17. hodinou přijalo Operační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o požáru objektu slévárny firmy Motor Jikov Group, a. s. v Kněžskodvorské ulici v Českých Budějovicích. K zásahu vyjely včetně výškové techniky profesionální hasiči ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné, jednotka HZSP SŽDC, svolány byly jednotky SDH obcí Hrdějovice a Hluboká nad Vltavou.

Jako první se na místo dostavila českobudějovická jednotka, následována dobrovolnými hasiči z Hrdějovic a jednotkou HZSP SŽDC. Velitel zásahu ohlásil, že se jedná o požár střechy, kdy požár zasáhnul plochu střechy cca 30 x 10 metrů, dále že uvnitř budovy jsou uskladněné stroje, na které se požár také rozšířil. Zasahujícím hasičům se podařilo požár rychle dostat pod kontrolu. Jednotka SDH obce Hluboká nad Vltavou byla ještě před jejím příjezdem na místo vrácena na základnu, ostatní zasahující jednotky požár zlikvidovaly po 18. hodině.

Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS společně s majitelem a Policií ČR stanovil předběžně na Kč 7 500 000,--, hodnota uchráněného majetku činí Kč 30 000 000,--. Příčinou vzniku požáru byla technická závada – nepředpokládané změny provozních parametrů.

Nemáme hlášené žádné zraněné osoby.

Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje

—————

Zpět



TOPlist