Nález nevyzvednutých peněz z bankomatu. Ještě stále jsou slušní a poctiví lidé

15.02.2012 13:29

 

TÁBOR - Krátce před jednou hodinou odpolední dne 12. února 2012 vyjížděli táborští policisté k případu nálezu finanční hotovosti, která zůstala nevyzvednuta ve výdejním okénku bankomatu u obchodního domu Interspar na Chýnovské ulici v Táboře. Poctivá nálezkyně, která si této situace všimla, na místo okamžitě zavolala policisty prostřednictvím linky číslo 158. Policisté finanční hotovost v řádu několika tisíc korun zajistili a celou událost řádně zaprotokolovali.
 
Vyzývají tímto osobu, která dne 12. února 2012 v době před 12:40 hodin vybírala finanční hotovost z bankomatu u výše zmíněného obchodního domu a své peníze si neodebrala, aby se samozřejmě s průkazným dokladem, nejlépe s výpisem z účtu, dostavila na Obvodní oddělení Policie České republiky v Divadelní ulici v Táboře. Díky poctivé nálezkyni, která se v takovéto situaci příkladně zachovala, je možné jí finanční hotovost předat.
 
Na místě je však nutno rovněž upozornit na obdobné případy, a to takové, kdy si nepoctivý občan takovýto nález neoprávněně přivlastní. Dopouští se tím protiprávního jednání, a to podle výše finanční hodnoty nálezu buď na úrovni přestupku proti majetku, kdy mu hrozí postih udělení blokové pokuty až do výše 15 000 korun, nebo až trestného činu „zatajení věci“, kde mu již dle prvého odstavce uvedeného paragrafu hrozí mimo jiné až trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku, v případě naplnění skutkové podstaty uvedené ve třetím odstavci tohoto skutku pak až trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.  
 


 

—————

Zpět



TOPlist