Jihočeští kriminalisté obvinili mladou matku z pokusu vraždy své malé dcery. Jed ji podstrčila jako pamlsek

19.01.2014 12:31
JIHOČESKÝ KRAJ - (19. ledna 2014) Kriminalisté krajského policejního ředitelství Jihočeského kraje vyšetřují neobvyklý, ale závažný zločin. V tomto těžko uvěřitelném příběhu je podezřelá dvaadvacetiletá žena a to z pokusu vraždy.
 
Žena měla v pátek večer podat své dceři předškolního věku, a to s úmyslem ji usmrtit, vysoce nebezpečnou látku fridex. Smrtící tekutinu smíchala s jogurtem a podala dceři. Incident zaznamenal otec dítěte, který zavolal zdravotnickou záchrannou službu. Holčička tímto jednáním své matky utrpěla zranění na vnitřních trávicích orgánech. Během soboty byla převezena do pražské motolské nemocnice. Policejní experti z oboru chemie zajištěnou látku podrobili chemickému rozboru, kriminalisté a vyšetřovatelé vyhodnotili výslechy zainteresovaných osob i podezřelé. Zadrženou ženu v sobotu večer obvinili ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Podali také podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby. Za tento mimořádně zákeřný čin hrozí obviněné ženě v případě odsouzení, trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo trest výjimečný.
 
V tomto neobvyklém případu se projevil otec holčičky jako hrdina, nejen, že dceři zajistil pomoc, ale sám si také způsobil zranění, když se napil vražedného nápoje, chtěl totiž zjistit, proč po jeho vypití dcera pláče. Možná očekával chuť zkaženého jogurtu, skutečnost byla ale mnohem hrůzostrašnější. Holčička je v současné době stabilizovaná, jejího otce snad během několika dnů propustí lékaři do domácího ošetřování.
 
Lékaři jihočeské nemocnice a dětské hemodialýzy Pediatrické kliniky 2. LF UK a FN Motol zachránili dítěti život včasnou pomocí. 
 
 

—————

Zpět



TOPlist