Čelní střet dvou osobních vozidel v katastru obce Všechov

07.02.2012 12:11

 

TÁBORSKO - V pondělí 6. února 2012 po sedmé hodině večer zasahovali zdravotníci ze Zdravotnické záchranné služby Tábor, hasiči z Hasičské záchranné služby ze stanice Tábor, policisté Policie ČR a strážníci Městské policie Tábor u čelního střetu dvou osobních vozidel na hlavním silničním tahu 1/19 v katastru obce Všechov. 
 
"V jednom z osobních vozů zůstal zaklíněn řidič. Hasiči mu nasadili krční límec, vyprostili jej a předali do péče ZZS," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 
 
Silnice byla v místě nehody nejdříve zcela neprůjezdná. Hlídka Městské policie Tábor poskytla součinnost hasičům a zdravotníkům, kteří již vyprošťovali zraněné osoby z vozidel. Po příjezdu hlídek PČR pomáhali strážníci řídit provoz.
 
Po prvních úkonech se podařilo policistům uvolnit jeden jízdní pruh a policisté v místě nehody řídili provoz kyvadlově. 
 
"Dle prvotního šetření byl pravděpodobnou příčinou nehody mikrospánek, který měl za následek přejetí vozidla do protisměru. Oba řidiči osobních automobilů utrpěli zranění, která si vyžádala zákrok zdravotníků. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 180 000 korun," uvedl v tiskové zprávě Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje ze dne 7. února 2012 mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek. 
 
Asi po deváté hodině večerní došlo na silnici K plnému obnovení průjezdnosti. 
 
Jaroslav D. Ptáček 
 

—————

Zpět



TOPlist