Brutální napadení řidiče v katastru obce Opařany. Policie hledá svědky události

29.02.2012 12:19

 

TÁBORSKO - Policisté na Táborsku šetří událost, při které došlo k brutálnímu napadení muže (54), řidiče vozidla VW Multivan. K události došlo kolem deváté hodiny pondělního dopoledne dne 27. února 2012 na hlavním silničním tahu 1/29 v katastru obce Opařany.
 
Dle sdělení poškozeného, který se svým vozidlem jel od Písku směrem na Tábor, se za jeho automobil již před obcí Opařany „zavěsil“ řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia šedé barvy s pražskou poznávací značkou, který na něj razantně najížděl a riskantně se jej snažil předjet. To se mu však vzhledem k probíhajícímu provozu nepodařilo. Takto vozidla měla projet celou obcí Opařany, kdy teprve na výjezdu ve směru na Tábor řidič škodovky jeho vozidlo předjel. Poté ale snížil rychlost a začal jej tzv. „vybrzďovat“. Po této kolizní situaci, kdy došlo k lehkému kontaktu mezi vozidly, zastavili a vystoupili z automobilů.
 
Po krátké slovní výměně na něj ale řidič škodovky brutálně zaútočil. Vzhledem k mohutné postavě výšky odhadem 190 cm a váze 120 kilogramů jej chytit do tzv. „kravaty“ a svalit ho do odtokové stoky vedle silnice. Při dalším útoku jej povalil do oraniště přilehlého pole, kde jej začal kopat do oblasti zad a nohou. Celý útok měl doprovázet výhružkami, že ho zabije. Následně jej nechal ležet v poli, nasedl do svého vozidla a odjel zpět směrem k obci Opařany. Poškozený při napadení utrpěl zhmožděniny žeber, škrábance a vedle poničení oblečení navíc přišel o brýle v hodnotě 10 000 korun, které ani následně za asistence dalšího řidiče, který na místě po incidentu zastavil a nabídl mu pomoc, nenašel. Událost pak s časovým odstupem oznámil policistům.
 
Z důvodu objektivního zjištění všech skutečností incidentu tímto žádáme každého, kdo by k průběhu události mohl přispět jakoukoliv informací, a to nejen z místa napadení, ale i k průjezdu uvedených vozidel před a dále pak vlastní obcí Opařany, stejně jako poznatky k ustanovení druhého účastníka události, aby své informace předal policistům místně příslušného Obvodního oddělení Bechyně na telefonním čísle 974 238 750, případně policejní lince číslo 158. Děkujeme.
 

—————

Zpět



TOPlist