Policisté zadrželi muže, který opakovaně napadl svoji těhotnou družku

27.01.2013 13:14

 

PÍSEK - (27. ledna 2013) Hrůznou zkušenost a také obavy o ještě nenarozené dítě zažila žena (28 let) z Písecka. Ve čtvrtek ji doma v kuchyni napadl její čtyřiadvacetiletý druh, násilím ji držel na židli a bránil v pohybu. Způsobil ji tak zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Pak napadené ženě sebral i její mobilní telefon v hodnotě zhruba 10 000 korun, pravděpodobně aby nemohla volat policii a z bytu odešel.
 
Policisté ihned konali a násilník byl z bytu vykázán. Muž však toto opatření nerespektoval a za ženou se do bytu na začátku víkendu vrátil. Využil nezajištěných dveří a hned v předsíni ženu napadl. Přestože je v pokročilém stádiu těhotenství, opakovaně ji udeřil do obličeje a břicha. Při útoku ji bolestivě zranil v obličeji a tloukl ji hlavou o zeď. Družce také vyhrožoval smrtí. Muže policisté zadrželi a v policejní cele čeká na rozhodnutí soudce o vazbě. 
 
Žena musela být převezena do nemocnice a hospitalizována.
 
Fyzické násilí na ženě či její týrání, nebo vyhrožování do rovnoprávného stavu muže a ženy nepatří. Každá žena by tak měla již při prvních náznacích takovéhoto jednání zvážit, zda s násilníkem zůstane a stane se tak terčem dalších útoků. Institut vykázání, který realizuje policie, kdy musí útočník opustit dům nebo byt na deset dnů, dá vždy ženě možnost v klidu si vše promyslet či udělat potřebné právní kroky. Pachatel, který poruší podmínky vykázání, se dopouští trestného činu, stejně jako v popsaném případu. 
 
 

—————

Zpět



TOPlist